Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Αξίες





Αξίες

Οι επιστήμονες εκτέλεσαν κάποτε το εξής πείραμα:

Για να μετρήσουν επακριβώς την αντοχή της κοινής κολοκύθας, τοποθέτησαν βάρη σε μια ομάδα από κολοκύθες μέχρι το πραγματικό όριο που μπορούσε να αντέξει η καθεμιά.

Κάθε διαφορετική κολοκύθα βάσταζε διαφορετικά βάρη, αλλά μια ιδιαίτερη κολοκύθα δεχόταν την περισσότερη πίεση, από λίγα γραμμάρια τη μια μέρα μέχρι δέκα γραμμάρια την επόμενη, ως τα εκατό γραμμάρια και τελικά ως τα κιλά.

Όταν η κολοκύθα  ωρίμασε, την πίεζε ένα βάρος μερικών εκατοντάδων κιλών.

Στο τέλος του πειράματος οι επιστήμονες έκοψαν αυτή την κολοκύθα,  καθώς και τις άλλες, για να δουν αν υπήρχε κάτι ασυνήθιστο σε αυτές.

Οι άλλες κολοκύθες άνοιξαν εύκολα με το πρώτο χτύπημα του μαχαιριού, αλλά τα μαχαίρια δεν κατάφεραν τίποτε σε αυτή την κολοκύθα και στο τέλος αναγκάστηκαν να την ανοίξουν κόβοντάς τη με ένα πριόνι. Η σάρκα της ήταν σκληρή όπως το ξύλο ενός μεγάλου δέντρου!

Τι πείραμα είναι αυτό;

Είναι ένα πείραμα της ζωής, ένα πορτρέτο όλων μας στο σύγχρονο περιβάλλον όπου ζούμε και της εύκαμπτης δύναμης της καρδιάς μας. 

Αντιμετωπίζοντας τον σημερινό ανταγωνισμό και την πίεση δεν έχουμε άραγε την ανάγκη να ωριμάσουμε πριν την ώρα μας;

Μόνο με τη δημιουργία ενός συστήματος αξιών για την καρδιά μπορούμε να μετατρέψουμε την πίεση σε ευλυγισία και να αντέξουμε.(Yu Van «Δρόμοι της ευτυχίας»)

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου