Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Μη λεπτολογείς τα πάντα



Μην αναλύεις τα πράγματα υπερβολικά. Μέχρι να το κάνεις αυτό τα έχεις σκοτώσει. Πάρε ένα τριαντάφυλλο, βγάλε τα πέταλά του, μέτρησέ τα. Ζύγισέ τα κι ύστερα, ενώ θα έχεις αποκτήσει ορισμένες ενδιαφέρουσες πληροφορίες, δεν θα έχεις πια τριαντάφυλλο.
Υπάρχει χώρος για ανάλυση αλλά όχι στην προσευχή και στο διαλογισμό. Μην αναλύεις την αγάπη του Θεού. Νιώσε την.
Μην αναλύεις τη Θεϊκή Ευφυΐα. Κατανόησέ την.
Να προσεύχεσαι περισσότερο με την καρδιά σου και λιγότερο με το μυαλό σου. Μην αναρωτιέσαι πως μπορεί ο Θεός να λύσει ένα πρόβλημα, αλλά παρακολούθησέ Τον καθώς το κάνει με το δικό Του τρόπο-και σίγουρα θα το κάνει αν του το επιτρέψεις.
Οι επιτυχημένοι σε όλες τις βαθμίδες της ζωής λειτουργούν πολύ με τη συναισθηματική τους φύση, χωρίς να αναλύουν ή να λεπτολογούν. Όταν ένας δημοσιογράφος ρωτά κάποιον «σπουδαίο άνθρωπο» ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας του, δεν μπορεί καλά –καλά να του δώσει απάντηση. Δεν ξέρει ποιο είναι αυτό το μυστικό. Απλά και μόνο κάνει το σωστό γιατί το νιώθει.
Γνωρίζεις ότι ο Θεός είναι Αγάπη. Γνωρίζεις ότι ο Θεός μπορεί να κάνει τα πάντα. Γνωρίζεις ότι σε βοηθά όταν Τον εμπιστεύεσαι. Προχώρησε λοιπόν και μην παρασύρεσαι σε θεωρητικές αναλύσεις.
«Δώσε αξία στη ζωή σου» Emmet Fox


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου