Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Εμπιστοσύνη και φόβος




Ο φόβος είναι έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό σου. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο δε δείχνεις εμπιστοσύνη στη ζωή. Και επειδή δεν πιστεύεις ότι υπάρχει για σένα μέριμνα σε ένα ανώτερο επίπεδο, νομίζεις ότι πρέπει να ελέγχεις τα πάντα στο επίπεδο της πραγματικότητας. Κι αφού δεν μπορείς να ελέγχεις τα πάντα στη ζωή σου, είναι φυσικό να νιώθεις φόβο.
Αν θέλεις να ξεπεράσεις τους φόβους σου, τότε χρειάζεται να μάθεις να εμπιστεύεσαι. Κι όταν το πετύχεις, τότε μπορείς να πεις ότι έκανες το πρώτο άλμα στο χώρο της πίστης. Δείξε λοιπόν εμπιστοσύνη στη δύναμη που υπάρχει μέσα σου, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Παγκόσμια Ευφυΐα.
Μια σκέψη  φόβου,  στην πραγματικότητα προσπαθεί να σε προστατεύσει. Όταν βρίσκεσαι σε κίνδυνο και φοβηθείς, τότε το σώμα σου εκκρίνει αδρεναλίνη για να σε προστατεύσει. Το ίδιο ισχύει και για το φόβο που δημιουργείς στο νου σου.
Παρατήρησε τους φόβους σου και αναγνώρισε ότι δεν είσαι εσύ οι φόβοι αυτοί. Δες το φόβο όπως θα έβλεπες τις εικόνες σε μια οθόνη κινηματογράφου. Αυτό που βλέπεις στην οθόνη δεν υπάρχει στην πραγματικότητα. Οι κινούμενες εικόνες είναι απλώς τα καρέ μιας κινηματογραφικής ταινίας, που αλλάζουν και εξαφανίζονται με μεγάλη ταχύτητα. Το ίδιο και οι φόβοι σου, έρχονται και φεύγουν με την ίδια ταχύτητα, όπως οι εικόνες του κινηματογράφου, εκτός κι αν επιμένεις να τους συντηρείς.
Ο φόβος περιορίζει σημαντικά την σκέψη. Οι άνθρωποι φοβούνται να μην αρρωστήσουν, να μη μείνουν άστεγοι και πολλά άλλα.
Ο θυμός είναι φόβος που μετατρέπεται σε αμυντικό μηχανισμό. Σε προστατεύει από ορισμένες καταστάσεις. Όμως είναι πολύ πιο αποτελεσματικό να κάνεις θετικές δηλώσεις για να διώξεις το φόβο από το νου σου και να αγαπήσεις τον εαυτό σου μέσα απ’ αυτόν. Να θυμάσαι λοιπόν ότι τίποτε δε γίνεται χωρίς τη δική σου συγκατάθεση. Εσύ είσαι το κέντρο όλων όσων συμβαίνουν στη ζωή σου. Όλα είναι μέσα σου. Κάθε εμπειρία και κάθε σχέση είναι ένας καθρέφτης του νοητικού προτύπου που έχεις μέσα σου.
Ο φόβος είναι το αντίθετο της αγάπης. Όσο περισσότερο πρόθυμος είσαι να αγαπήσεις και να εμπιστευτείς αυτό που είσαι, τόσο περισσότερο θα αναπτύσσεις μέσα σου την αγάπη και την εμπιστοσύνη.  

Αν αισθάνεσαι ότι απειλείσαι ή φοβάσαι, άρχισε να αναπνέεις συνειδητά. Συχνά όταν φοβόμαστε κρατάμε την αναπνοή μας. Γι’ αυτό, πάρε μερικές βαθιές αναπνοές. Η αναπνοή ανοίγει μέσα σου το χώρο της δύναμής σου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου