Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Σπάστε τα δεσμά….



Τα αισθήματα αμφισβήτησης του εαυτού γεννιούνται όταν ταυτίζετε με την ιδέα ότι αυτό που νιώθετε για τον εαυτό σας εξαρτάται από αυτό που νιώθουν οι άλλοι για σας.
Εγκαταλείψτε την αμφιβολία για τον εαυτό σας. Δημιουργεί μόνο εξάρτηση από άλλους, που δεν μπορούν οι ίδιοι να κάνουν τίποτε για να αντιμετωπίσουν τη δική τους έλλειψη αυτοπεποίθησης.
Η ανεξαρτησία είναι αυτοπεποίθηση.
Η ισχυρογνωμοσύνη γεννιέται από την ταύτιση με την ιδέα πως, επειδή μπορείτε να εντοπίσετε το λάθος, αυτό σας τοποθετεί πάνω από τη δυνατότητα να κάνετε λάθη.
Εγκαταλείψτε την ισχυρογνωμοσύνη. Σας κάνει να νιώθετε μόνο πως κάτι είναι σωστό. Προέρχεται από κάτι που είναι λάθος. Σωστό δεν είναι αυτό που αισθάνεστε. Είναι αυτό που είστε.
Η αυτολύπηση και τα αισθήματα μετάνοιας γι’ αυτά που συνέβησαν στο παρελθόν γεννιούνται από την ταύτιση με την ιδέα ότι θα μπορούσατε να έχετε πράξει διαφορετικά. Αν μπορούσατε να το κάνετε τότε, θα το είχατε κάνει.
Εγκαταλείψτε τη μετάνοια. Σας δεσμεύει με το παλιό επίπεδο ζωής σας, με την εποχή που δεν ξέρατε κάτι καλύτερο και σας εμποδίζει να ζήσετε στο νέο επίπεδο σήμερα που γνωρίζετε καλύτερα.
Ο θυμός γεννιέται από την ταύτιση με το φόβο που νιώθετε όταν οι άλλοι δε συμφωνούν με την άποψή σας.
Εγκαταλείψτε το θυμό που νιώθετε για τους άλλους και τον εαυτό σας βλέποντας ότι η δύναμη του φόβου δεν αποτελεί πραγματική δύναμη. Θυμηθείτε πως για κάθε πράξη δύναμης υπάρχει μια ίση αντίθετη δύναμη. Αυτό εξηγεί γιατί η σύγκρουση δε σταματά ποτέ. Αφήστε τη να σταματήσει.
Ο αυτοβασανισμός γεννιέται από την ταύτιση με την ιδέα ότι όσο περισσότερο υποφέρετε τόσο περισσότερο πραγματικοί, τόσο περισσότερο σημαντικοί πρέπει να είστε.
Εγκαταλείψτε κάθε είδους αυτοβασανισμό. Σας σύρει-αλλά δε σας βγάζει πουθενά. Αυτός που πραγματικά είστε, δεν υποφέρει ποτέ γι’ αυτό που δεν είστε.
«Το μυστικό να μην κολλάς» Guy Finley




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου